Hirsihuvilan uusi ilme

Hirsi on uskomaton materiaali, joka voi kestää vuosisatoja. Materiaalin pitkästä elinkaaresta johtuen onkin selvää, että vanhaa ilmettä haluaa välillä laittaa uuteen uskoon. Tavat vaihtelevat tekijästä riippuen, joten itselleen sopiva projekti on alussa hyvä määrittää tarkasti. Näin pystyy katsomaan, onko asetettu tavoite sopiva omaan osaamistasoon ja käytössä olevaan aikaan ja rahaan.

Hirsi on noussut käytetyksi rakennusmateriaaliksi Suomessa pitkän tauon jälkeen. Siitä onkin jopa tullut kaikkein suosituin vientituote rakentamisen parissa ja sen kysyntä on lisääntynyt kansainvälisesti merkittävästi. Ympäristöystävällinen materiaali on todella pidetty, sillä sen ominaisuudet ovat ylivertaisia esimerkiksi asumisilman kosteustasapainon ja terveellisemmän huoneilman edistämiseksi.

Maalauksella voi yleisilmettä muuttaa helposti ja yksinkertaisesi

Sisätilojen maalaus on yksinkertainen operaatio, joka toki vaatii hieman kärsivällisyyttä tekijältään. Vanhojen tapettien poistaminen eRustic Fireplacei välttämättä ole kovinkaan helppoa, varsinkaan jos ne ovat olleet samalla paikalla kymmeniä vuosia. Kannattaa siis pyytää koko perhe sisustustalkoisiin ja jakaa tehtäviä jokaisen osaamistason mukaan. Maalaussuti pysyy helposti aloittelijankin kädessä, joten projekti voi muuttua äkkiä koko perheen yhteiseksi puuhaksi.

Toisinaan vanhan hirsihuvilan vanhan tapetin alta voi paljastua iloinen yllätys, jos innokas sisustaja löytää vanhan tapettikerroksen. Jos kunto on hyvä ja väri miellyttää, kannattaa vakavasti harkita tämän historiasta kertovan löydön säilyttämistä. Monet sisustajat nimittäin vain haaveilevat vastaavasta tilanteesta!

Sisustus uusiksi

Pienemmällä vaivannäöllä pääsee, jos häärää sisätiloissa ja muuttaa sisustusta uudeksi. Tavallisia kalusteita voi muokata helposti esimerkiksi pintavärin maalaamalla tai vetimiä vaihtamalla. Vaaleat sisustustyynyt, tyylikkäät maljakot ja matkoista kertovat muistot ovat mukavia yksityiskohtia, joiden avulla tyyliä saa muutettua helposti.

Perheen pienimpiä ei saa myöskään unohtaa sisustusprojektin ohessa. Esimerkiksi osoitteesta Lekmer.fi voi löytää lapsille sopivia leluja, jotta hekin saavat päivitettyä omaa huonettaan. Jos he ovat osallistuneet sisustusprojektiin, on uuden tuotteen ostaminen erinomainen palkinto ahkerasta työstä. Uudet nuket, värikäs paita tai koottavat väripalikat tekevät aina kauppansa.

Kirpputorilta löytöjä uutta ilmettä varten

Pienelläkin budjetilla voi saada ihmeitä aikaan, jos vanhat huonekalut kyllästyttävät. Paikalliselta kirpputorilta tai Facebookin kierrätysryhmästä voi tehdä edullisia löytöjä, joiden avulla yleisilme voi raikastua pienelläkin muutoksella. Kierrätyskeskukset ja pihamyyjäiset ovat oivia paikkoja, joissa voi törmätä mitä uskomattomiin juttuihin.

Hirsihuvilan ajasta kertovat sisustustavarat ja huonekalut kertovat rakennuksen tarinaa aivan uudella tavalla. Jos omistat kymmeniä vuosia vanhan hirsirakennuksen, etsi ihmeessä sen rakentamisaikaan ajoittuvia esineitä. Jos haet tiettyä asiaa sitä löytämättä, voi asiasta jättää ilmoituksen käytettyjä tavaroita myyvälle palstalle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *