Näin huomioit lemmikkikissan sisutuksessasi

Lemmikit ovat osa perhettä ja ne tulisi ottaa huomioon kokonaisvaltaisesti. Myös sisustuksessa voi tehdä ratkaisuja, joiden avulla lemmikit voi ottaa paremmin osaksi perhettä. Jos olet kissan omistaja, lemmikkiystävällisillä ratkaisuilla voit pitää kotisi helppohoitoisempana ja tehdä siivouspäivistä helpompia. Ota huomioon myös kissasi ruokailupaikka ja tee siitä helppopääsyinen sekä viihtyvä, mutta huomioi myös puhtaanapito. Lisäksi kissan nukkuma- ja leikkipaikoista voi tehdä persoonallisia ja omaan kotiin ja tyyliin sopivia. Lue lisää ratkaisuista, jotka sopivat erityisesti lemmikkikotiin.

Tee kissan ruokailupaikasta viihtyisä

Suunnittele kissan ruokailupaikka niin, että kissan on helppo päästä sitä käyttämään. Ota kuitenkin huomioon, ettei ruokailupiste ole muiden toimintojen edessä, vaan varaa sille aivan oma piste. Pidä huolta, että kissanruoka- ja juomakulhot ovat hyvin tavoitettavissa, jotta kissan on helppo päästä ruokailemaan ja kissanruokaa on toisaalta helppo päästä lisäämään. Hanki kotiisi sopivat kissanruoka– ja juoma-astiat sekä tietysti kissasi suosikkiruokaa. Varaa kissan ruokapaikan läheisyyteen myös tilaa ja astioita ylimääräisen kissanruuan säilyttämiseen. Hyvä ruokailupisteen paikka voi olla esimerkiksi kodinhoitohuoneen yhteydessä. Tällöin voit varata kokonaisen komeron tai laatikoston kodinhoitohuoneestasi erilaisten kissanruoka-astioiden ja muiden lemmikille tarpeellisten tavaroiden säilyttämiseen.

Lisää persoonallisuutta lemmikkikotiin

Kissanomistajalla on monia mahdollisuuksia huomioida lemmikkinsä sisustusta suunnitellessa. Ensinnäkin kannattaa ottaa lemmikkikodin käytännöllisyys huomioon ja valita kotiin kestäviä sekä helppohoitoisia materiaaleja. Etenkin jos kissasi on pitkäkarvainen, sileät ja kiiltävät pinnat on helpompi pitää puhtaina ja esimerkiksi pitkäkarvaisia mattoja ja torkkupeitteitä kannattaa välttää.

Lemmikki kannattaa ottaa huomioon muuallakin kotona kuin vain ruokailupisteen yhteydessä. Sisustukseen onkin hyvä lisätä sellaisia elementtejä, jotka miellyttävät myös lemmikkiä, kuten mukavia lekottelu- ja nukkumispaikkoja sekä tietysti myös aktiviteetteja, joita kissan on helppo päästä käyttämään, mutta jotka eivät kuitenkaan riitele liikaa talon muun sisustuksen kanssa. Voit valita neutraalinsävyisiä kiipeilypuita, jos vaaleat värit sopivat parhaiten omaan kotiisi. Tai mikset lisäisi rohkeasti esimerkiksi värikkäänsävyistä, koko seinän kokoista kiipeilyseinää, jonka taustalla on omaan makuusi sopivan sävyiseksi maalattu seinä. Voit myös löytää inspiraation koko kotisi väripalettiin omasta rakkaasta lemmikistäsi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *