Sohvapöydän muotoilu on tärkeä osa olohuoneen estetiikkaa

Oletko koskaan miettinyt, kuinka tärkeä osa olohuoneen estetiikkaa sohvapöydän muotoilu on? Ellet vielä ole, kannattaa tätä pohtia viimeistään ennen sohvapöytäostoksille lähtemistä. Sohvapöydän muotoilulla voidaan nimittäin vaikuttaa suuresti koko olohuoneen ilmeeseen, eikä suinkaan ole ihan se ja sama, millainen sohvapöytä olohuoneeseen valitaan.

Pyöreän sohvapöydän edut

Pyöreällä sohvapöydällä on monia etuja ja se sopii erityisen hyvin pienelle perheelle sekä pieneen huoneeseen. Etenkin lapsiperheissä suositaan usein pyöreitä sohvapöytiä, sillä ne ovat pienten lasten kanssa kulmikkaita pöytiä turvallisempi valinta. Pyöreissä sohvapöydissä ei ole teräviä reunoja, joihin lapsi voisi lyödä esimerkiksi päänsä. Etenkin pikkuiset kävelemään opettelevat taaperot kaatuvat herkästi, jolloin sohvapöydän terävät kulmat voivat olla vaarallisia.

Sohvapöydän valinnassa kannattaa huomioida pöydän muodon lisäksi myös pöydän pintamateriaali, jotta se on mahdollisimman kestävä ja helppohoitoinen. Esimerkiksi lasipintainen sohvapöytä ei välttämättä ole kovin hyvä valinta lapsiperheeseen.

Lisäksi monen mielestä pyöreä sohvapöytä on muotokieleltään kulmikasta pöytää kutsuvampi. Se myös kutsuu koko perheen viettämään yhdessä aikaa pöydän ääreen esimerkiksi korttipelin äärelle. Ei siis olekaan ihme, että pyöreät sohvapöydät ovat erityisen suosittuja lapsiperheissä!

Suorakaiteen muotoisen sohvapöydän edut

Graafisessa sisustuksessa suorakaiteen muotoinen sohvapöytä voi näyttää pyöreää pöytää paremmalta. Suorakaiteen muotoinen sohvapöytä onkin tyylikäs valinta esimerkiksi sinkkutalouteen tai kotiin, jossa asuu vain aikuisia. Tällaisessa perheessä voidaan hieman tinkiä pöydän käytännöllisyydestä ja tehdä valinta puhtaasti pöydän ulkonäkö edellä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *