Rahoitusta kodin remonttiin ja sisustamiseen

Jokainen haluaa varmasti tuntea saapuvansa kotiin, kun ulko-ovesta astuu sisään. Unelmien talo on voinut löytyä jo aikaa sitten, mutta talon sisäinen sisustus ei miellytä omaa silmää. Voi myös olla, että talo on rempattu jo aikaisemmin, mutta nyt tilukset vaativat uutta ilmettä. Oli miten oli, kodin remppaan ja sisustukseen kuluu aina rahaa, ja mikäli sitä ei löydy heti omasta takaa, voi muiden rahoitusmahdollisuuksien pohtiminen osoittautua ajankohtaiseksi.

Remppalaina

Remonttilainana eli remppalainaan on olemassa monia eri rahoitusmahdollisuuksia. Yksi näistä on kulutusluotto, jonka voi käyttää vapaasti mihin tahansa tarkoitukseen, eli tässä tapauksessa siis talon remontointiin ja sisustamiseen. Kulutusluotto eroaa esimerkiksi asuntolainasta siinä, että lainanhakija voi käyttää saadut lainarahat mihin tarkoitukseen tahansa. Pankki tai muu luotonmyöntäjä ei siis kysele lainaajalta erikseen, millaiseen tarkoitukseen rahat aiotaan käyttää.

Remppalainan määrä riippuu aina siitä, millaiset suunnitelmat sinulla itselläsi on remonttiin liittyen. Jos kyseessä on suurimuotoinen ja kallis projekti, tällöin kannattaa pohtia myös vakuudellisen lainan ottamista, jos vakuuksia lainalle on vain esittää. Tällöin lainaan on mahdollista saada neuvoteltua normaalia alhaisempi korko.

Pienempiin remontteihin ja sisustusprojekteihin voi yhtä hyvin hakea myös vakuudetonta lainaa. Tänä päivänä suomalaiset rahoituslaitokset tarjoavat myös vakuudettomalle lainalle todella kilpailukykyisiä korkoja joustavilla takaisinmaksuajoilla. Esimerkiksi kotimainen Rahalaitos.fi tarjoaa asiakkailleen edullisella korolla varustettuja rahoitusmahdollisuuksia. Luottohakemuksen täyttäminen tapahtuu kätevästi verkossa ja vie vain muutaman minuutin.

Tämän jälkeen Rahalaitos kilpailuttaa pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjoukset hakijan puolesta, jolloin hakijan tehtäväksi jää vain valita hakemusten joukosta parhailla ehdoilla varustettu lainatarjous ja hyväksyä se. Kun lainatarjous on hyväksytty, lainarahat on mahdollista siirtää hakijan tilille jo saman vuorokauden sisällä, jolloin unelmaremontin toteuttaminen voi alkaa samalta istumalta!

Remonttilaina asuntolainan yhteydessä

Jos koti kaipaa remonttia ja sisustusta jo asunnonoston yhteydessä tai tiedät, että tulet remontoimaan sitä lähiaikoina, uuden kodin peruskorjausta on mahdollista rahoittaa myös asuntolainalla. Tällaisen remonttilainan hakeminen voi tulla edulliseksi, jos sitä haetaan ja saadaan heti asuntolainan yhteydessä, koska tällöin myös remonttiin suunnatun laina-osan korko on todella kilpailukykyinen. Tässä tapauksessa asuntolainan korot on mahdollistaa vähentää osittain verotuksessa.

Tällaista remonttilainaa ei ole kuitenkaan suunnattu kodin sisutukseen, vaan peruskorjauksella viitataan remonttiin, jossa korjataan ja uusitaan esimerkiksi uuden kodin lämpö-, ilmanvaihto- tai sähköjärjestelmiä. Jos suunnitelmissa on pelkkä pintaremontti ja talon sisustaminen, tällöin hyvänä vaihtoehtona toimii kätevä kulutusluotto. Useammat pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat vakuudetonta kulutusluottoa jopa 15 000 – 20 000 euroon saakka, joten tällä summalla omien unelmien toteuttaminen on enemmän kuin mahdollista!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *