Pikkurahalla suloinen sisustus- toisen roska on toisen aarre

Kesän alussa mökkiläiset heräävät täyteen tohinaan ja Suomen metsikköisia maita alkavat asuttaa urbaaniin talviasumiseen tottuneet kaupunkilaiset. Kesämökki on yhdelle levähdyspaikka kiireen keskellä, toiselle nostalgiamatka lapsuuden maisemiin, kolmannelle retriitti luontoäidin helmaan, neljännelle mahdollisuus toteuttaa pieniä käsityöprojekteja ja useimmille näiden ohella tilaisuus saunoa, chillata ja grillata järven, lammen tai nykyään vaikkapa paljun kera. Yhteistä kaikille mökkeilijöille on kuitenkin kakkosasunnon sisustamisen tarve.

Lapsiperheet tarvitsevat kompakteja ja järjestelmällisiä (vaatteiden=http://www.trendly.fi/) säilyttämiseen tarvittuja tiloja, yksin matkustaville riittää vaikka hyvä levitettävä vuodesohva ulos jätettävän matkagrillin kera ja toiset tekevät kakkoskodin eli mökin sisustamisesta taidetta tarkkaan mietityn tyylin ja aseteltujen tavaroiden muodossa. Rahan menoa ei voi kuitenkaan estää, sillä kaikkihan maksaa. Miten minimoida kulut tinkimättä tyylistä?

Mökkeilijöiden iloksi uusiokäyttö ja vihreä ajattelu alkavat olla muodissa. Kirppareitten kiertämisestä on tehty taitolaji, ja se luetaan jopa harrasteeksi. Keväinen päivä, vielä hieman koleaa ja taivaalta tulee räntää- miten hieno päivä lähteä kuluttamaan aikaan erinäisille kirppareille ja kierrätyspisteisiin! Kirppari- päivään saa nopeasti seuraa kavereista tai lapsista, ideoita voi vapaasti pompotella katselijalta toiselle ja tavaran hintakaan ei päätä huimaa. Eikä suinkaan kaikki tavara ole enää käytetyn näköistä eikä edes oloista, sillä esimerkiksi nykyään uusioperheiden yhdistyessä saman katon alle hyvää tavaraa voi jäädä täysin käyttämättä. Silloin vähän käytetyt tavarat onkin fiksua pistää kiertoon.

Kirppareita vierastaville sisustajille löytyy nopeasti helppoja tapoja suunnitella mökin sisustus uusiksi netissä. Googlen sivuille voi laittaa kuvahaun erilaisilla mökin sisustukseen liittyvillä termeillä tai käväistä ihastelemillaan sisustusliikkeiden sivuilla- ja kun tyyli on selvä, on helppo lähteä tekemään isompia tai pienempi hankintoja yksittäisistä tavaroista suuriin kokonaisuuksiin. Valitse teema, värimaailma, sotke kuvioita villisti tai rakenna koko mökin ulkoseinä uusiksi- sinä päätät!

Nettikirppiksiä löytyy useita hakusanalla ja lähialueen kirppiksiltä voi löytää jopa tavaraa todella läheltä- uusi mökkiastiasto voi olla kävelymatkan päässä muutamalla eurolla tarjolla tai sohva voi löytyä jättämällä oman ostoilmoituksen nettiin. Kotiinkuljetuskin järjestyy usein, jos ei omaa autoa satu olemaan. Netissä olevilla säännöttömillä kirppiksillä voi tuontipalkaksi tarjota vaikka saunan ja uinnin mökkirannassa. Ehkäpä myös sinulla itselläsi on turhaa tavaraa nurkissa kotona, minkä voit samalla myydä eteenpäin ja tienata sen verran, ettei uusia investointeja tarvitse juurikaan tehdä!

Mitä kaikkea netistä sitten voi löytää nykypäivänä? Kaikkea! Aviomiespalvelusta autoihin ja lemmikeistä kenkiin. Jos tarvitset mökille tilaa vaatteiden säilyttämiseen, voit helposti löytää vaatekaapin muutamalla kympillä, naulakkoja eri väreissä parilla eurolla ja hengareita lasten sekä aikuisten koossa jopa ilmaiseksi.

Suomessa ollessa sääolosuhteet voivat vaihdella nopeasti ja Helsingissä keli voi olla aivan toisenlainen, kuin mökillä Savonlinnassa. Onkin kätevää, että samalta nettikirppikseltä voit ostaa vaikka vaatekaapin sekä sadetakkeja eri väreissä. Lyhdyt, verhot, kalusteet, taulut ja monet muut löytävät nopeasti uudet paikat ja parasta on se, että mikäli tavara ei kuitenkaan sovi mökille, sen voi aina pistää takaisin myyntiin. Sadetakit ostaa kympillä, mutta kun nostaa hintaa 12€:een, olet nopeasti tehnyt muutamia euroja pesämunaa seuraaviin ostoksiin! Käytetyn tavaran hinta kun harvoin laskee. Mikäli jäät koukkuun loistaviin löytyihin tai mielesi tekee hullutella, voit pitää kesän lopuksi myyjäiset ja ostaa itsellesi joka kesäksi uuden sisustuksen. Vain mielikuvitus on rajana!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *